Sağlıklı yaşamın yolu sağlıklı beslenmekten geçiyor. Bu nedenle yediğimize içtiğimize çok dikkat etme gerekiyor. Yapılan yeni bir araştırmada ise şaşırtan bir sonuca ulaşıldı. Yıllarca sağlıklı diye evlerimizde pişirip tabak tabak tükettiğimiz bamya ile ilgili bilinmeyen gerçekler ortaya çıktı. Meğer bamya suyu böbreklerimize düşmanmış. İşte bamya suyunun zararları...
- Eşi ve oğlunu kaybettiği depremde, enkaz altından 18 saat sonra çıkarılan Murat Fıstık: - "Enkazda ne açlık ne susuzluk aklımdaydı. Sadece orada biri yardım edebilecek mi seni kurtarabilecek mi diye bekliyorsun. Sanki mezarda gibiydim" - "Depremde sol ayağımdan ve kolumdan yaralandım. Şu anda sol kolumu kullanamıyorum. Halen tedavim sürüyor"
- Tekirdağ NKÜ Gıda Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. İsmail Yılmaz: - "Ürün ambalajında şişme oluşumu varsa o tip ürünlerin kesinlikle tüketilmemesi lazım. Çünkü onun içerisinde mikroorganizmaların faaliyetinin hala devam ettiği anlamı çıkmaktadır"
Halkın sağlığıyla oynayan sahtekarların bir hilesi daha ortaya çıktı. Hilekarlar, doğal yollarla 6 ay ile 1 yıl arasında olgunlaşan zeytinin daha çabuk kararması için yeni bir yöntem geliştirdi. Peki, zeytindeki hile nasıl anlaşılır? Ekran Haber özel…
Fransa’nın başkenti Paris’te yaşanan sağlık skandalı 15 yaşındaki bir Türk gencini komaya soktu. İddiaya göre, sadece bacağındaki kırık için ameliyata giren Kadir Efe Güneş’in tedavisinde yanlış ilaç kullanıldı. Beyin ölümü gerçekleşen ve yaşaması cihaza bağlı olan gencin acılı annesi, Türkiye’den yardım istedi. Ekran Haber özel…
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, deprem bölgesinde yaşayan sağlık çalışanlarından 505'inin afette yaşamını yitirdiğini, toplam can kaybının ise 48 binin üzerinde olduğunu açıkladı.
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, afet bölgesinde salgın hastalık riskine ilişkin, "Şu an herhangi bir salgın durumu ve kümelenme durumu söz konusu değil. Binlerce insan içinde yer yer 10'lu, 20'li ishal vakaları görülmesi, salgın anlamına gelmez" dedi.
Depremde meydana gelen ezilme ve yaralanmalar nedeniyle, Türkiye'de ilk kez bu kadar yüksek sayıda 'uzuv kaybı' vakalarıyla karşı karşıya kalındığını vurgulayan uzmanlar, önümüzdeki aylarda çok ciddi miktarda protez ihtiyacı doğacağını kaydetti.
Merkez üssü Kahramanmaraş olan ve büyük yıkımlara neden olan depremlerin ardından Türk Kızılay, mobil sağlık aracıyla köylerde sağlık hizmeti veriyor. Gönüllü hekimlerin de yer aldığı mobil sağlık aracı ile merkezden uzak, sağlık hizmetine zor ulaşılan köylerde sağlık taramasının yanı sıra hastalara ilaç desteği sağlanıyor.
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, depremlerde yaralananlar ile enkazda görev yapan personelin tetanos riskine karşı aşılandığını duyurdu.
Kahramanmaraş merkezli depremlerin büyük yıkıma neden olduğu illerden biri olan Gaziantep’te jandarma ekiplerinin çalışmaları sürüyor. Gaziantep İl Jandarma Komutanlığı tarafından oluşturulan aralarında veteriner ve psikologların da yer aldığı sağlık ekibi, İslahiye ilçesindeki sağlık kontrollerine aralıksız devam ediyor.
Adıyaman İnlice’de yaşayan zihinsel ve bedensel engeli bulunan 17 yaşındaki İrem Yaramış için sağlık ve jandarma ekipleri seferber oldu. Depremden sonra rahatsızlanan İrem için bölgeye giden ekipler, depremzedeler için yardım götürmeyi de ihmal etmedi.
Merkez üssü Kahramanmaraş olan depremlerde Diyarbakır’da yıkılan binalardan Bağlar ilçesindeki Hisami Apartmanı’na ulaşan ilk sağlık ekiplerinden paramedik Semiha Yavuz, “2 aylık sahipsiz bir bebek aldım. Anne ve babasının enkaz altında olduğunu öğrendim. Bebeği soğuktan korumak için montumun arasına koydum. Kendim de 1999 depremini yaşamış biriyim. Ben de küçüktüm, o anları hissetim. Diğer hastalara baktıktan sonra bebeği Selahaddin Eyyubi Devlet Hastanesi’ne götürdüm” dedi.
Deprem olduğu an yola çıkarak bölgeye giden ve binlerce yaralıya ilk müdahaleyi yapan ekipleri de yöneten Türkiye Acil Tıp Derneği Başkanı Prof. Dr. Serkan Yılmaz , "Depremden etkilenen bölgede ağırlıkla diyaliz merkezleri, ortez-protezde özelleşmiş fizik tedavi hastaneleri gibi merkezlere ihtiyaç olacak. Bölgedeki hastane mimarisinin değişmesi gerekecek, acil durum hastaneleri gibi daha düz mimari daha fonksiyonel olacaktır" ifadelerinde bulundu.
DEÜ Su Kaynakları Yönetimi ve Su Kaynaklı Doğal Afetlerin Kontrolü Araştırma ve Uygulama Merkezi Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Şimşek, deprem sonrası yer altı suyuna yönelik uyarı yaptı. Su seviyesinde veya kimyasında değişimler olabileceğini belirten Şimşek, "Deprem bölgesindeki halkımızdan yer altı suyunda bir gaz çıkışı, çürümüş yumurta gibi kötü koku, suyun tadında veya sıcaklığında bir değişiklik varsa kesinlikle tüketmemelerini istiyoruz." dedi.
Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenenler, Ankara İl Sağlık Müdürlüğü tarafından hayata geçirilen "Mobil Sağlık Uygulaması" ile yerleştirildikleri yerlerde sağlık kontrolünden geçiriliyor, tedavileri planlanıyor, ilaçları yazılıyor, Mamak ve Çubuk'ta açılan sağlık merkezlerinde ise gebe, bebek ve çocukların aşıları yapılıyor.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Eğitimden sağlığa, güvenlikten adalete, ulaşımdan enerjiye her alanda Türkiye'nin nereden nereye geldiğini herkes görüyor" dedi.
Bursa’da 5 yıl önce Keratokonus (Kornea hastalığı) tanısı konulan Dilek Bakioğlu'nun (25), sağ ve sol gözünde görme kaybı meydana geldi. Yapılan kornea nakli sayesinde yeniden görmeye başladı.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanımını kabul etmiş sayılıyorsunuz.