Kolombiya lideri, Gazze hastane saldırısısavaş suçu olarak nitelendirdi.

Kolombiya'nın başındaki isim Gustavo Petro, Gazze'de bulunan el-Ehli Baptist Hastanesine yapılan saldırıya dair tepkisini ortaya koydu. Petro, İsrail'in bu eyleminin uluslararası düzeyde savaş suçu olarak değerlendirilmesi gerektiğini belirtti.

X sosyal medya platformunda duygu ve düşüncelerini paylaşan Petro, "Sağlık çalışanlarından, yaralılara, hastalardan mülteci topluluğuna kadar 800'ü aşkın insanın yaşamını yitirdiği bu saldırı, uluslararası topluluğun dikkatini çekmelidir." dedi.

Dünyanın bu türden eylemlere karşı daha kararlı bir duruş sergilemesi gerektiğini vurgulayan Kolombiya lideri, "Filistinli masum sivillerin maruz kaldığı bu saldırının etik ve ahlaki bir dayanağı yok." diye ekledi.

Petro, Amerika'nın BM Güvenlik Konseyi'nde Gazze'deki çatışmalara ilişkin sunulan "ateşkes" önerisini reddetmesine de değindi. Kolombiya Cumhurbaşkanı, "ABD'nin Gazze için insani yardım koridoru oluşturma çabalarını engellemesi büyük bir hayal kırıklığı." şeklinde konuştu.

Hatırlatma niteliğinde, 17 Ekim'de İsrail tarafından Gazze'deki el-Ehli Baptist Hastanesine gerçekleştirilen saldırıda, 471 kişi yaşamını yitirirken, 342 kişi de yaralandı, bunların 28'i ağır yaralı olarak kaydedildi.

Kaynak: AA