Deplasmanda Antalyaspor'a 2-1 kaybeden Trabzonspor'un, 27 maçlık yenilmezlik serisi sona erdi. Ligde oynadığı son 8 karşılaşmayı da kazanan bordo-mavili ekip, bu sezon ilk yenilgisini aldı ve ligde namağlup takım kalmadı. Antalyaspor'a galibiyeti getiren golleri 34. dakikada Fredy penaltıdan ve 73. dakikada Dorukhan Toköz kendi kalesine attı. Trabzonspor'un tek golünü ise 24. dakikada Cornelius kaydetti.

Bordo mavili takım ise 39 puanda kaldı

Alınan bu sonucun ardından Antalyaspor puanını 21'e yükseltti. Bordo mavili takım ise 39 puanda kaldı. Gelecek hafta Antalyaspor deplasmanda Konyaspor ile karşı karşıya gelecek. Trabzonspor ise sahasında Hatayspor'u ağırlayacak.

Ligde namağlup takım kalmadı

Süper Lig'de ilk 14 haftada aldığı sonuçlarla namağlup lider olarak yoluna devam eden Trabzonspor, Antalya'ya takıldı. Deplasmanda 2-1 kaybeden bordo-mavili takımın namağlup serisi de sona erdi. Trabzonspor bu süreçte 12 galibiyet ve 3 beraberlik almıştı.

27 maçlık yenilmezlik serisi sona erdi

Ligde oynadığı 27 karşılaşmada yenilgi yüzü görmeyen Trabzonspor'un bu serisi Antalyaspor maçıyla sona erdi. 27 maçta, 16 galibiyet ve 11 beraberlik elde eden bordo-mavili takım 28. maçta yengiyle karşılaştı.

Son deplasman yenilgisi 412 gün önceydi

Son deplasman yenilgisini geçen sezon ligin 6. haftasında 25 Ekim 2020 tarihinde İstanbul'da oynanan Fenerbahçe maçında 3-1'lik sonuçla yaşayan bordo-mavililer, 412 gündür dış sahada kaybetmiyordu. Karadeniz ekibi, dış sahada oynadığı son 25 maçta, 15 galibiyet ve 10 beraberlik elde etmişti. Antalyaspor'a 2-1 kaybeden bordo-mavili takımın bu serisi de sona ermiş oldu.

Editör: TE Bilisim