Ekran Haberin edindiği bilgiye göre İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde İl Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'nce 'nitelikli dolandırıcılık' suçuyla ilgili çalışma başlattı. Vatandaşları, internet üzerinden ele geçirdikleri sosyal medya hesaplarını kullanarak yüksek para kazanma vaadiyle Türkiye genelinde 121 kişiyi 1 milyon 800 bin lira dolandıran suç çetesine operasyon düzenlendi.

11 İLDE OPERASYON

V.Ö., E.Ş., U.İ., M.B.E., B.B., A.K., E.Ç., M.Y., M.K., F.S., Ö.O., S.Ç., S.D., M.M.K., A.K., K.S., A.Ö., H.G. ve D.K. isimli şüphelilere yönelik İzmir merkezli Adana, Antalya, Batman, Gaziantep, Hatay, Manisa, Mersin, Trabzon ve Van'da düzenlenen operasyonda çok sayıda kişi gözaltına alındı.

ADALET BAKANLIĞI LOGOSUNUN BULUNDUĞU BELGE KULLANMIŞLAR

Suç çetesinin Türkiye genelinde, onlarca kişiye ait sosyal medya hesaplarını ele geçirerek bu hesaplardan yüksek kazançlı borsa yatırımıyla ilgili paylaşımlarda bulundukları öğrenildi. Söz konusu hesaplarda ekli kişilerin güvenini sağlayarak kendileri ile iletişime geçen kişilerden yüksek kazanç vaadi ile yatırım danışmanlığı ücreti adı altında ücret talep ettikleri tespit edilen dolandırıcılık çetesinin sonrasında yüksek meblağlarda para kazandıkları yönünde sahte dekontlar düzenleyerek kazandıkları paraları alabilmeleri için vergi, dosya masrafı adı altında para aldıkları belirlendi. Ayrıca işlemlerin legal olduğuna inandırmak adına müşteki şahıslara sahte olarak düzenlenmiş üzerinde Adalet Bakanlığı'nın resmi kurum logosu ve sitesine ait ekran resminin bulunduğu çeşitli belge ve resim göndererek dolandırdığı ortaya çıktı

Editör: TE Bilisim