325 Euro bakıcı desteği başvuruları başladı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, çalışan annelere 325 euro ( güncel kurla 11.339 TL) destek sağlayacakları projenin ikinci dönem başvurularının bugün itibariyle başladığını paylaştı. Bakan Işıkhan, Sosyal Güvenlik Kurumu aracılığıyla çocuk bakım sorumlulukları nedeniyle istihdamdan uzaklaşmanın önüne geçmek için anneleri desteklediklerini ve kayıtlı istihdamda kalmalarını sağladıklarını ifade etti. Peki Çalışan anneye 325 euro bakıcı desteği başvuruları, nasıl nereden yapılır? Başvuru şartları neler? 

Evde Bakim Maasi Yatan Iller Mart Ayi Evde Bakim Parasi Yatti Mi Evde Bakim Parasi Hangi Ille 4Mart2024 4

Ön kayıt işlemi Haziran 2024 tarihi itibarıyla www.sgk.gov.tr veya e-devlet üzerinden yapılabiliyor. Ön kayıt yapmadan önce, sizin ve çocuğunuzun Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemindeki adres bilgilerinin güncelliğinden, çocuk ile aynı adreste göründüğünüzden ve ikametgâhın başvuru yapılacak ilde olduğundan emin olmak gerekiyor.

Evde Bakim Maasi Yatan Iller Mart Ayi Evde Bakim Parasi Yatti Mi Evde Bakim Parasi Hangi Ille 4Mart2024 1

Sistem, sizden ön kayıt sırasında kesin kayıt randevusu oluşturmanızı isteyecektir, istemediyse “yedek listedesiniz” demektir. Yedek listede
yer alan annelerimiz, daha sonra boş kontenjan oluşması durumunda, ilan veya SMS yoluyla bilgilendirilerek davet edilecek, sırayla ve
kontenjanlar dahilinde kesin kayda alınabilecektir. Ön kayıt yapabilmeniz için Proje illerinden birinde ikamet eden ve e-devlet şifresine sahip bir anne olmanız gerekmektedir. Ön kayıt sadece internet üzerinden yapılabilir.

Editör: Ceyda Bıyıklıoğlu