3600 ek gösterge düzenlemesi tamamlandı. Düzenleme Cumhurbaşkanı Erdoğan'a sunulduktan sonra açıklanacak.

Konuyla ilgili gelişmeleri aktaran CNN Türk muhabiri Duygu Ayaz Bayram şu ifadeleri kullandı: "Uzun süredir üzerinde çalışılıyordu. Herkesin gözü kulağı 3600 ek gösterge çalışmasında. Çalışmanın tamamlandığı belirtildi.

Yeni formül açıklandı! 3600 ek gösterge için flaş gelişmeAslınca Çalışma Bakanı Vedat Bilgin Başkanlığında hükümet temsilcileri ve Memur-Sen katılımıyla ilk toplantı 16 Şubat’ta gerçekleştirilmişti. 2. toplantı 16 Mart’ta gerçekleştirilmişti. 2 toplantının ardından tüm memurları kapsayan ek gösterge düzenlemesi isteyen Memur-Sen, 2200, 3600, 4800 ek göstergeler arasında yeni kademeler getirilmesini komisyona sunmuştu.

Ardından Bakan Bilgin, 13 Mayıs’ta ek gösterge düzenlemesinin sonuçlanması için mayıs ayı sonunu işaret etmişti. Bu hafta bir görüşmenin olması bekleniyordu ancak şunu söyleyebilirim. 3600 ek gösterge çalışmasının tamamlandığını söylemek mümkün.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’a tamamlanan çalışma sunulacak. Ardından yapılacak bir revize durumu varsa revize edilecek. Cumhurbaşkanı, Meclis’e gönderin demesi durumunda TBMM’de olacak. Çalışma geldikten sonra Meclis’te de bir çalışma yürütülecek. Kısa süre içerisinde ek gösterge çalışmasının yasalaşması bekleniyor.

GÖZLER TBMM'DE

Uzun süredir üzerinde çalışılıyordu. 16 şubat, 16 Mart’ta art arda toplantılar yapılmıştı. Sonrasında çalışma tamamlandı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’a sunulmasının akabinde gözler TBMM’de olacak.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin'in başkanlığında hükümet temsilcileri ve Memur-Sen yetkililerinin katımıyla ilk toplantısını 16 Şubat'ta yapan 3600 Ek Gösterge Komisyonu, ikinci toplantısını 16 Mart'ta basına kapalı olarak gerçekleştirmişti."

EK GÖSTERGE NEDİR?

Ek gösterge, kamu görevlilerinin çalışırken maaşlarını, emekli olduklarında ikramiye ve aylıklarını belirleyen en önemli kalemlerden biri.

Ek gösterge rakamları unvan, hizmet sınıfı ve derecelere göre farklılık gösteriyor. Ek gösterge yükseldikçe emekli aylığı ve emekli ikramiyesi rakamı da yükseliyor.

Editör: TE Bilisim