Ekran Haber'in edindiği bilgiye göre, Muş Ticaret ve Sanayi Odası heyeti Gürcistan gezisi kapsamında dün başkent Tiflis’te çeşitli temaslarda bulundu. Heyet Tiflis’te Türk İş Adamları Derneği ile MÜSİAD’ı ziyaret ederek iki ülke arasındaki ticari ilişkiler hakkında bilgi alışverişinde bulundular.

MUŞ TSO heyeti Türk İş Adamları Derneği (GÜRTİAD) Genel Sekreteri Levan Bolkvadze ile bir araya geldikten sonra Gürcistan’ın Tiflis kentinde bulunan MÜSİAD Şubesini de ziyaret etti. Heyet burada MÜSİAD Başkan Yardımcısı Elchın Mamedov, Genel Sekreter Xanim Sattarova ve Genel Sekreter Yardımcısı Lalezar Gasanova tarafından karşılanarak bilgilendirildi.

Gürcistan’ın yatırım için önemli bir fırsat olduğunu kaydeden MÜSİAD Başkan Yardımcısı Elchın Mamedov, Türkiye’de çeşitli sektörde faaliyet gösteren Gürci iş adamlarının olduğunu ve buralarda iş yapmanın çok daha kolay olduğunu sözlerine ekledi.

MÜSİAD ziyaretinde kısa bir konuşma yapan MUŞ TSO Başkanı Erdal Koç, kentin genel durumu hakkında MÜSİAD üyelerine bilgi verdi. Muş’tan buraya gelen iş insanlarının farklı sektörde faaliyet gösterdiğini kaydeden Başkan Koç, yurt dışında pazar araştırması yapan tüm üyelere yardımcı olmaya, rehberlik etmeye devam edeceklerini ifade etti.

Heyet daha sonra Tiflis Büyükelçisi Ali Kaan Orbay’ı ziyaret etti. Muş heyetinin Tiflis’e ziyaretinden memnuniyet duyduğunu belirten Orbay, Türkiye’nin hatırı sayılır iş adamlarının Gürcistan’da yatırım yaptığını, çalışmalarını sürdürdüğünü belirten Büyükelçi Orbay, İhracata katkı sağlamak isteyenlere gerekli desteği verdiklerini sözlerine ekledi. 

Tiflis Ticaret Ateşesi Ahmet Darçın MUŞ TSO heyetine yatırımcıların karşılaştığı genel durum hakkında bilgiler aktardı. 

Muş Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Erdal Koç, Tiflis’te ziyaret ettiği kurum ve kuruluşlara günün anısına hediye takdiminde bulundu.

Editör: TE Bilisim