Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan yeni kabine resmen göreve başladı. Bazı bakanlıklarda birbirinin devamlılığı arz eden isimler göreve devam ederken, bazı bakanlıklarda da ise köklü değişikler yaşandı. İşte bu köklü değişikliklerin bürokrasiye de yansıması bekleniyor. Öncelikle bakan yardımcıları konusunda titiz bir çalışma yürütüldüğü ifade ediliyor. Bu kapsamda öncelikle Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından kalacak isimlerin belirleneceği ardından da bakanlardan yeni isimler talep edileceği öğrenildi.

ESKİ VEKİLLERE ÖNCELİK VERİLECEK

Bu kapsamda; yapılan çalışmalar neticesinde büyük oranda göreve devam edecek bakan yardımcılarının belirlendiği öğrenildi. Tabi bu durum gidecek isimlerin de çok büyük oranda netleşmesine neden oldu. Bu kapsamda yakın zamanda bakanlardan birlikte çalışacakları yardımcılarına ilişkin isim talebinde bulunulacağı öğrenildi. Bu isimler arasından yine son tercihi Cumhurbaşkanı Erdoğan yapacak. Bakan yardımcılığı konusunda özellikle eski vekillere ağırlık verileceği de kaydediliyor.

BAKANLIKLARDA KÖKLÜ DEĞİŞİM

Bakanlıkların tamamında 2 dolayında bakan yardımcısının değişmesine kesin gözüyle bakılıyor. Bazı bakanlıklar da bakan yardımcılarının neredeyse tamamının değişebileceği ifade ediliyor. İçişleri Bakanlığı’nın da bakan yardımcılarının tamamına yakının değişebileceği bakanlıklar arasında yer alması bekleniyor. Bakan yardımcılarının yanı sıra özerk ve bağlı kuruluşlar ile bazı önemli kurum ve kuruluşlarının tepe yönetimlerinde de değişikler yaşanması muhtemel görülüyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yurtdışı seyahatlerini tamamlamasının ardından yüksek bürokrasiye ilişkin atamaları kapsayan kararnamenin yayımlanması bekleniyor.

Editör: TE Bilisim