Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) komisyon başkanları belli oldu. 14 Mayıs’taki seçimde AK Parti'den Kocaeli Milletvekili seçilen Veysel Tipioğlu da önemli bir görev üstlendi. Tipioğlu, TBMM Güvenlik ve İstihbarat Komisyonu Başkanlığına seçildi.

Daha önce Şanlıurfa ve Kocaeli'nde Emniyet Müdürlüğü görevlerinde de bulunan Tipioğlu, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "TBMM Güvenlik ve İstihbarat Komisyon Başkanlığı’na seçilmiş bulunuyorum. Başta bizi bu göreve layık gören Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere tüm milletvekillerimize şükranlarımı arz ediyorum. Rabbim AzizMilletimize hizmet yolunda bizleri utandırmasın" ifadelerini kullandı.

MECLİS'İN EN ÖZEL KOMİSYONU

Güvenlik ve İstihbarat Komisyonu, 17 Nisan 2014’te 6532 sayılı Devlet İstihbarat Hizmetleri ve Millî İstihbarat Teşkilatı Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun uyarınca kuruldu. Komisyon, söz konusu Kanun ve Türkiye Büyük Millet Meclisi İçtüzüğü uyarınca faaliyet gösteren ve denetim görevini haiz bir ihtisas komisyonu; üye sayısı ise on yedi.

Komisyon, Cumhurbaşkanlığınca; MİT Müsteşarlığı, Emniyet Genel Müdürlüğü, Jandarma Genel Komutanlığı ve MASAK Başkanlığı tarafından yürütülen güvenlik ve istihbari faaliyetlere ilişkin olarak hazırlanan yıllık raporlar üzerine hazırlanan ve mart ayında Komisyona sunulan yıllık rapor hakkında, doksan gün içinde inceleme ve görüşmelerini tamamlayarak TBMM Başkanlığına sunulmak üzere bir rapor hazırlıyor. Meclis’te çalışmaları en özel olan bu komisyon millî güvenliğe ilişkin konularda görüş ve öneriler sunmak ve kanunda belirtilen diğer işleri yapmakla görevli.

VEYSEL TİPİOĞLU KİMDİR?

Veysel Tipioğlu, 1966 Kars doğumlu. 1989 yılında Polis Akademisi'nden mezun oldu. İlkokulu, Orta ve Lise öğrenimini başarı ile tamamladıktan sonra Erzurum, İstanbul, Tuzla, Kadıköy, Ümraniye, Şanlıurfa, Muğla’da çeşitli kademelerde üst düzey görevlerde bulundu. 2019’da Kocaeli İl Emniyet müdürü olarak atanan Tipioğlu, Beykent Üniversitesi Yönetim ve Organizasyon alanında yüksek lisansını tamamlamış ve halen Marmara Üniversitesi Türkiyat Enstitüsü Genel Türk Tarihi bölümünde doktora çalışmalarına devam etmektedir. Tipioğlu evli ve 2 çocuk babası.

Editör: TE Bilisim