Milli İstihbarat Teşkilatınca (MİT) 1 Ocak 2019 ile 25 Temmuz 2022 tarihleri arasında terör örgütleri PKK, DEAŞ ve FETÖ'nün sözde üst düzey yöneticilerinin de arasında olduğu teröristlere yönelik operasyonlarda örgütlerin sözde istihbarat gücüne darbe vurularak planları deşifre edildi. PKK'ya yönelik operasyonda sözde üst düzey 82 terörist sınır ötesine düzenlenen nokta operasyonlarla etkisiz hale getirildi. Örgüt yönetiminde bulunan 8 terörist de yurt dışında yakalanarak Türkiye'ye getirildi.

Son dakika haberi: MİT nokta operasyonlarla terörün kaynağına darbe indirdi - Gündem Haberleri

MİT'in son yıllarda terörle kaynağında mücadele doğrultusunda geliştirdiği yöntem, teknik ve beşeri kapasite artışı PKK, DEAŞ ve FETÖ gibi terör örgütleri üzerinde büyük baskı oluşturuldu.Farklı bölgelerdeki yerel istihbarat faaliyetleriyle son yıllarda başarılı operasyonlara imza atan MİT, uzun süren takipler ve anlık istihbaratlar sonucu çok sayıda terörist faaliyeti eyleme dönüşmeden bertaraf etti.

Bu istihbaratları, Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM) ve Jandarma Genel Komutanlığı ile paylaşan Teşkilat, güvenlik güçleriyle koordineli yaptığı operasyonlarda, örgütlerin "güvenli bölge" olarak nitelediği yerlerde bölgelerde dengeleri değiştirdi.

Son yıllardaki operasyonlarla bölücü örgütlerin sözde istihbarat gücüne darbe vurularak eylem planlarını deşifre eden MİT, Terörden Arananlar Listesinde farklı kategorilerde yer alan örgüt mensuplarına yönelik yurt dışında nokta operasyonlar düzenledi. PKK'ya yönelik operasyonda sözde üst düzey 82 terörist etkisiz hale getirildi.

Terör örgütü PKK/YPG'nin suikastçısı olarak çeşitli eylemlere katıldığı belirlenen "Rojda" kod isimli Dilbirin Kaçar ile Malazgirt İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Arslan Kulaksız'a yönelik 2015'teki terör saldırısının firarı son faili PKK'lı terörist Savaş Çelik'in de aralarında olduğu 8 terörist yurt dışında yakalanarak Türkiye'ye getirildi.

Son olarak terör örgütü PKK-YPG'nin sözde Aynularab (Kobani) eyalet sorumlusu "Kendal Ermeni" kod adlı Şahin Tekintanğaç MİT tarafından özel operasyonla etkisiz hale getirildi.

2022'DE PKK/YPG/KCK'NIN ÜST DÜZEY YÖNETİCİLERİNE OPERASYONLAR DÜZENLENDİ

MİT, PKK/KCK kontrolündeki Irak/Sincar'daki Bab Şilo bölgesinde, terörist Sileman Şemo Yusuf'un bulunduğu araca 28 Ocak 2022'de operasyon düzenledi. Nokta atışıyla vurulan araçtaki terörist etkisiz hale getirildi.

Suriye sınırındaki bombalı eylemlerin sorumlusu PKK/YPG'li terörist "Hebat Gever" kod adlı Süleyman Orhan, 17 Şubat 2022'deki MİT operasyonunda öldürüldü.

MİT, PKK/YPG'nin sözde Aynularab Savunma Komitesi Eş Başkanı "Ronahi Kobani" kod adlı Rodin Abdulkadir Muhammed ile sözde YPJ Kobani Yürütme Komitesinden "Dilar Halep" kod adlı Ranya Henan'ı, 20 Şubat 2022'de Aynularab'da düzenlenen operasyonda etkisiz hale getirdi.

Editör: TE Bilisim