Akbelen’de 12 gündür yasa dışı eylem yapan ve Güvenlik güçlerine mukavemet gösteren eylemcilerin suç dosyası dikkatleri çekiyor.

41 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

24 Temmuz’dan bu yana  başta aşırı  sol terör örgütleriyle bağlantılı olduğu değerlendirilen ve bölgeye gelen vatandaşları provoke ettikleri de gözlenen toplam 41 kişi gözaltına alındı.

IMG_7288

Gözaltına alınanların tamamına yakınının Milas dışından özellikle İstanbul, Ankara ve İzmir’den geldikleri dikkat çekiyor.

İÇLERİNDE HDP ÜYELERİ DE VAR

Bunların içlerinde provakasyonlara aktif şekilde katılmaları ve kolluğa karşı koymaları nedeniyle gözaltına alınan ve aralarında Yeşil Sol Parti (YSP) / HDP üyesi olduğu anlaşılan şahıslar, adli makamlara ifade verdikten sonra adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı. Bu arada gözaltına alınan kişilerin suç dosyaları dikkat çekiyor.

IMG_7287

'ÇOCUK İSTİSMARI' SUÇU DA VAR

Bazılarının silahlı terör örgütü DHKP/C, MLKP üyesi olmanın dışında terör örgütü propagandası yapma, yasadışı toplantı, gösteri ve yürüyüşlere katılma ve çocuk istismarı, uyuşturucu, tehdit, halkı kin ve düşmanlığa tahrik edilmesi gibi suçlardan toplam 70 ayrı suç kayıtlarının olduğu öğrenildi.

6bbf9069-710f-46bb-aec8-0e24448d5d4a

Güvenlik güçleri, bu ve benzeri kişilerin farklı illerden sözde çevreci eylemlere katılmak için Akbelen’e geldiklerini ve durumu fırsata çevirerek provokasyon yaratmak suretiyle  Kolluk kuvvetlerine karşı gelmek için diğer vatandaşları teşvik ettikleri ve böylece adli sicillerinin bozulmasını sağlayarak yavaş yavaş terör örgütlerinin içine çekmeye çalıştıklarını düşünüyor.

Güvenlik güçleri, vatandaşları “Bu tür kişilerin oyunlarına gelinmemesi, yasalar karşısında suçlu duruma düşülmemesi” konusunda uyarısında bulunuyor.

Editör: Site Yönetim