Herkes bugün yazısında Kadıköy'deki maçı Fenerbahçe'nin mağlubiyeti özelinde görecektir. Ancak kaçırılmaması gereken bir nokta var ki; Trabzonspor'un yıllar sonra buradan galibiyetle çıkması. Hem de ne galibiyet... Hakem Zorbay Küçük ve Riva'daki VAR merkezine rağmen!

Önce maçı özetleyelim. Fenerbahçe çok etkisiz başladı. İlk 45 dakikada bir tane isabetli şut bile yoktu. Onuachu da ilk bulduğu fırsatta cezayı kesti. Savunmadaki eksikler Fenerbahçe'yi öyle zorladı ki, eğer sakatlar biraz daha gecikirse galibiyet serisi, puan kayıpları serisine dönebilir. İkinci yarıda yine hızlı bir başlangıçla iki gol birden buldu Trabzon ekibi ve maç bir anda 3-0'a geldi. Bu sezon ilk kez böylesine dişli bir rakibe karşı oynayan Fenerbahçe'de şapka düşmüş kel görünmüştü. Fred, Becao ve Djiku'nun yokluğuna bağlanamayacak kadar kötü bir oyun vardı sahada. Abdullah Avcı, İsmail Kartal'ı resmen tuş etti. Üstelik bu sezon beraberliği bile olmayan Fenerbahçe'de İsmail Kartal hamlelerinde gecikmiş, yetişebildikleri de yanlıştı. Ama bir de Zorbay Küçük vardı. Öyle skandal kararları vardı ki az kalsın "Bir penaltı da ben kullanayım da maç berabere bitsin" diyecekti. Tadic'e verilen penaltı, Osayi'nin verilmeyen ikinci sarısı ve daha niceleri... Ufak tefek pozisyonları anlarım, insanız hata yapabiliriz. Yahu VAR'ın dahil olabileceği pozisyonlarda o kadar hakem nasıl hata yapabiliyor? Neyse sonuç olarak Fenerbahçe'ye bunlar da yetmedi. Trabzon, Kadıköy'den 3 puanla ayrıldı ve Ligin yeni lideri Galatasaray oldu.

TARAFTARIN KLASİKLEŞEN TAVRI

Fenerbahçe'de geçen sezonun en kötü performansı belki de taraftarındı. Her maçta futbolcuları ıslıklayan, ilk hatada ortalığı ayağa kaldıran bir topluluk vardı. İlk puan kaybında yine çıktılar meydana. Üstelik maçın ortasında. Hatasıyla gole sebep olan Samet Akaydın dakikalarca ıslıklandı. Oyundan alınınca da gözyaşlarıyla direkt soyunma odasına gitti. Bu kadarı hem ayıp hem de haksızlık. Yapmayın, yazıktır...

SOSYAL MEDYADA "BALIK" ATIŞMASI

Fenerbahçe maçtan önce Tadic'in balık tuttuğu bir videoyu yayınlayarak Trabzonspor'a gönderme yapmıştı. Bordo Mavililer deplasmanda kazanınca iletişim departmanına maç sonu büyük iş düştü. Bu kez de Trabzonlu admin aldı eline sazı. Tadic'in videosunu alıntılayarak Tadic'in tuttuğu balıkları pişirip yiyen Trabzonlu futbolcuların görüntüsünü yayınladı. Uğurcan Çakır, "balıklar için teşekkürler" dedi. Afiyet olsun...

BÜYÜYÜNCE HAKEM OLMAK İSTİYORUM!

Bakın çok zor değil. Birkaç kurs, önce alt liglerden başla. Eğer bir hakem camiasında bir tanıdığın varsa işin tamam. Kaymaklı bir maaşla Süper Lig hakemisin. Öyle futboldan anlamana da gerek yok. Arada bir düdük çal. Çok önemli bir şey olursa kulaklıktan uyarırlar. Yoksa da devam et. 90 dakika sonra git evine uyu. Kaç milyon insanın asabıyla oynadığını da düşünme!

Türkiye'de hakemler art niyetli değil, hakemler kötü. Hem de ne kötü. Biz sürekli dört büyüklerin maçlarında gördüklerimizi konuşuyoruz. Ligdeki diğer 16 takımın maçlarını bir izleyin, akıl sağlığınızdan şüphe edersiniz. Hele alt ligler. Eyvah eyvah... Yakın zamanda avrupa arenasında maç yöneten hakemimiz kalmayacak. Demedi demeyin. Yurt dışından oyuncu getiriyoruz, teknik direktör de getiriyoruz. Gerekirse hakem de getirelim. Yoksa bu hakemlerle daha çok skandal görürüz.