Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, tam bağımlı engelli vatandaşların yaşam kalitelerini artırmak ve ailelerini güçlendirmek amacıyla Adana, Ankara ve İzmir'de başlatılan "Evde Bakıma Destek Pilot Uygulaması" kapsamında toplam 3407 vatandaşa hizmet verildiğini duyurdu. Bakan Göktaş, bu uygulamanın aile odaklı sosyal hizmet politikalarının bir parçası olarak hayata geçirildiğini belirtti.

Evde Bakim Maasi Yatan Iller Mart Ayi Evde Bakim Parasi Yatti Mi Evde Bakim Parasi Hangi Ille 4Mart2024 5

EVDE BAKIMIN ÖNEMİ VE KAPSAMI

Bakan Göktaş, engelli ve yaşlı bireylere sunulan hizmetlerin, aile odaklı ve toplum temelli bakım anlayışıyla geliştirildiğini vurguladı. Kurumsal bakımdan ziyade, bireylerin kendi sosyal çevrelerinde kalabilmesi için evde bakım yardımı, sosyal yardım ve gündüzlü bakım hizmetlerinin entegre bir şekilde sunulduğunu açıkladı. Bu yaklaşımın, kurumsal bakıma olan ihtiyacı azaltmayı ve toplum temelli hizmetleri güçlendirmeyi amaçladığını ifade etti.

Mahinur_Ozdemir_Goktas_2023_aa1

DESTEK VE EĞİTİM PROGRAMLARI

Evde Bakım Yardımı faydalanıcılarına yönelik olarak, ilk aşamada 1,100 hanede anket çalışması yapıldığını belirten Bakan Göktaş, yaklaşık 600 engelli birey için bakım planlarının oluşturulduğunu bildirdi. Ayrıca, bu hanelere ziyaretler düzenleyerek, engelli bireylerin kişisel bakımlarının hemşire gözetiminde gerçekleştirildiğini ve aile yakınlarına psiko-sosyal destek ile danışmanlık hizmetlerinin sağlandığını açıkladı.

Turk Lirasi T L Para 22112023 Yandex 135

BİR BÜTÜN OLARAK TOPLUMSAL DESTEK

Bakan Göktaş, projenin hem bireyleri hem de aileleri kapsayıcı bir destek sunduğunu, bu sayede engelli vatandaşların topluma entegrasyonunun ve yaşam kalitelerinin artırılmasının hedeflendiğini vurguladı. Adana, Ankara ve İzmir’de başarılı bir şekilde yürütülen pilot uygulamanın, gelecekteki sosyal hizmet politikalarına örnek teşkil ettiğini sözlerine ekledi.

Editör: Mevlüt Peker