Emlak piyasasında son dönemde yaşanan hareketlilik konut kampanyalarının açıklanmasıyla sürüyor. Kimi vatandaşlar ev sahibi olmak için satılık ev araştırmalarını hızlandırırken ev almayacak olanlar da kiralık ev fiyatlarının durumunu merak ediyor. Özellikle açıklanan kampanyaların kiralar üzerinde nasıl bir etkisinin olacağı da herkesin araştırdığı konular arasında yer alıyor. 

FIRSATÇILAR YİNE İŞ BAŞINDA

Kiralık ev fiyatlarına kampanyaların etkisi ile ilgili sektör temsilcilerinin bir kısmı ‘Rüzgarı bile yetti’ derken bir kısmı da tam tersini söyledi. Fahiş kiralara çare olması beklenen konut kampanyalarının emlak sektöründe bir hareketlenme yarattığı belirtildi. Fırsatçılar ise satılık evlerin fiyatlarını anında yükseltti. Buna nedenle gözler şimdi de kiralık evlere çevrildi. Bazı emlakçılar kiralık ev fiyatlarında düşüşü, bazılarıyla aksini iddia ederken kimileri ise düşüşün yalnızca belirli bölgelerle kısıtlı olacağını öne sürdü.

"KİRALIK EV FİYATLARINDA DÜŞÜŞ OLDU"

Gayrimenkul Uzmanı Gülcan Altınay “Evler daha boşalmadan aslında şu anda kiralık rakamlarda bir düşüş oldu. İnsanlar kira öder gibi aslında evlerini ödeyecekler. Baktığımız zaman hal böyle olunca kiralıklarda talep azaldı. Talebin azaldığı her yerde fiyatlar otomatikman düşmüş olur. Ümraniye, Dudullu, Bahçeşehir, Beylikdüzü… Bu bölgelerde düşüş gösterdiğini gözlemliyoruz” dedi.

Editör: TE Bilisim