Meteoroloji'nin peş peşe uyarılarının ardından Türkiye hafta sonu sağpanak, kar ve fırtınaya teslim oldu. Kasım ayının kış topyekün yurda giriş yaptı. Pek çok ilde kar yağışı cadde ve sokakları beyaza bürüken bazı illerde de sağanak ve fırtına hayatı olumsuz etkiledi.

Öte yandan Meteoroloji yeni haftanın raporunu yayınladı, il il bölge bölge uyardı...

METEOROLOJİ YENİ HAFTANIN RAPORUNU YAYINLADI

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yayınlanan raporda; yurt genelinde soğuk hava dalgası salı gününe kadar devam edecek.

Çarşambadan itibaren tekrardan yurt genelinde yağışlı havada dalgası etkili olacak. Hava sıcaklıklarının ülkemiz genelinde yağışla birlikte azalacağı, iç ve batı bölgelerde mevsim normalleri altına düşeceği ancak Salı gününden itibaren tekrar artacağı tahmin ediliyor.

45 İLE SARI VE TURUNCU KODLU UYARI

Öte yandan Meteoroloji'nin bugün için yayınladığı raporda 45 ile sarı ve turuncu kodlu uyarı verildi. Yurt genelinde çok bulutlu, Marmara, İç Ege, Doğu Akdeniz, İç Anadolu, Karadeniz ile Doğu ve Güneydoğu Anadolu'nun yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Genellikle yağmur ve sağanak, İç Ege ve İç Anadolu'nun yüksekleri, Batı ve Doğu Karadeniz’in iç kesimlerinin yüksekleri, Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusu ile Kırklareli, Bursa ve Bilecik’in yüksek kesimlerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde görülecek olan yağışların; Marmara, Batı ve Doğu Karadeniz, İç Anadolu’nun kuzeybatısı, Doğu Akdeniz, Doğu Anadolu’nun güney ve batısı, Güneydoğu Anadolu ile Ordu çevrelerinde kuvvetli, yer yer çok kuvvetli ve şiddetli olması bekleniyor.

BÖLGE BÖLGE KRİTİK UYARI

Yağışların; Marmara, Batı ve Doğu Karadeniz, İç Anadolu’nun kuzeybatısı, Doğu Akdeniz, Doğu Anadolu’nun güney ve batısı, Güneydoğu Anadolu ile Ordu çevrelerinde kuvvetli, yer yer çok kuvvetli ve şiddetli olması bekleniyot.

Vatandaşların yaşanabilecek ani sel, yerel su baskını, taşkın gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olması istendi.

Editör: Şeyda Karaca