">

Ekran Haber'den Başak Bilgin'in Haberine göre, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü adına ''Harekete geç'' sloganıyla  yola çıkan Türkiye Değişim Partisi, emekçi kadınlar için yürüyüş düzenledi. Yürüyüş Genel Merkez Kadın Kolları Başkanlığı ile İstanbul İl Kadın Kolları koordinesinde, Kader Yeğit Başkanlığı'nda gerçekleşti. Düzenlenen etkinliğe sadece partililer değil bütün halk davet edildi. 

TDP İstanbul İl Başkanlığı'nda başlayan yürüyüşe birbirinden farklı yörelerin kostümleriyle gösteri yapan partililer, farklı meslek gruplarına ait kostümleri de üzerlerinde barındırdı. Yürüyüşe pankartları da eşlik eden üyeler, şarkılar eşliğinde Cevahir Avm önünde hazır bulundu.

TDP İstanbul İl Başkanlığı'nda başlayan yürüyüş, Cevahir AVM önünde basın açılmasının ardından son buldu.

Yaptığı basın açıklamasında ''Kader Yeğit'',

''Ben kadınım, ben anneyim. Ben kadınım, eşitlik benim hakkım. Ben kadınım, öldürülmek istemiyorum.. Ben kadınım. Insanca yaşamak istiyorum. Ben kadınım, her yerdeyim. Ben kadınım, siyasetçiyim. Toplumun bize dayattığı hayata sıkışmak zorunda değiliz.. Hayallerimizin peşinde koşarken ön yargıların bize çelme takmasına izin vermeyeceğiz.''

''Amacımız yaşanabilir bir Türkiye bırakmak''

Çocuklar annelerinin sözünü dinlerler. Ben evladının sözünü dinleyen bir anne olarak durmadım.. Evlatlarımın geleceğini değiştirmek için yola çıktım. Değişim kadınları olarak amacımız gelecek nesillere yaşanabilir bir Türkiye bırakmaktadır. Bugün sekiz Mart Dünya Kadınlar Günü. Her yerinde kadının anıldığı sorunlarının çeşitli platformlarda tartışıldığı bir gün.

''Kadının ilerlemesi sosyal adaletin bir şartı''

''Biliyoruz ki kadın toplumun en etkili, yönlendirici, birleştirici ve koruyucu unsurdur.. Kadının ilerlemesi sosyal adaletin bir şartı olmakla birlikte sadece bir kadın sorunu değildir. Bu konu sürdürülebilir, adil ve kalkınmış bir toplumu inşa etmenin tek yolu olup. Politik, sosyal, ekonomik, kültürel ve çevresel güvenliği başarmanın da ön koşuludur. Demokratik, ileri bir toplum için, kadınların güçlendirilmeleri, etkinlik alanlarının genişletilmesi, eğitim, istihdam, sağlık, siyaset, hukuk. benzeri alanlarda eşit fırsat olanaklarından faydalanabiliyor olmaları büyük önem taşımaktadır.

">

'Daha güçlü yarınlara el ele'

Türkiye'nin demokrasi inşasında ortak hareket edelim. Daha güçlü bir Türkiye'yi gelecek nesillere. birlikte emanet edelim. Hepimizin kadınların günü kutlu olsun.'' İfadelerini kullandı.

">

Editör: TE Bilisim