Ekran Haber'in edindiği bilgiye göre, İstanbul'un Esenyurt ilçesinde İl Jandarma Komutanlığı Kom Şube Müdürlüğü ekiplerince uyuşturucu madde imal ve ticaretine yönelik çalışma başlatıldı. Ekiplerce 3 ay süren saha araştırması ve fiziki takibin ardından G.K. ve H.Ö. isimli şüphelilerin İstanbul'da uyuşturucu madde dağıtımı yaptıkları tespit edildi.

EVİ UYUŞTURUCU YUVASI YAPMIŞLAR

Şüphelilerin uyuşturucu maddeleri depoladıkları Esenyurt'ta şok operasyon düzenleyen ekipler, yaptıkları aramada 20 kilogram metamfetamin ve 1 adet elektronik terazi ele geçirdi.

UYUŞTURUCUYU TEMİN ETTİKLERİ KİŞİLER DE YAKALANDI

Yakalanan G.K. ve H.Ö.'nün, ele geçirilen uyuşturucu maddeleri İran uyruklu 3 kişiden temin ettiği tespiti üzerine şüphelilerin de uyuşturucu maddeleri depoladıkları 4 ayrı adrese eş zamanlı operasyon düzenlendi. Operasyonlarda yapılan aramalarda, 150 kilogram metamfetaminin yanı sıra 1 adet lüks araç ve 1 milyon lira nakit para ele geçirildi.

5'İ DE TUTUKLANDI 

Olaylarla ilgili gözaltına alınan K.A., N.N., E.P., G.K. ve H.Ö., çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi. Ayrıca, K.A., N.N. ve E.P.'nin irtibatlı olduğu diğer şüpheli veya şüphelileri de ortaya çıkarmak için çalışmaların devam ettiği öğrenildi.

Editör: TE Bilisim