Ekran Haber’den Başak Bilgin’in Haberine göre, İstanbul Bahçelievler'de geçtiğimiz günlerde külçe altın diye bir çakmağa 4 bin TL ödeyen mobilya ustası Mustafa Aşkan, dolandırıcılar hakkında şikayette bulunmuştu. Asayiş Büro Amirliği bir süre bu çetenin izini sürdü.

BU DEFA 'ALTIN SAAT'

Alaattin Memişoğlu ise dolandırıcıların yeni hedefi oldu. Sahte altın durumundan önce şüphelendiğini söyleyen Memişoğlu, saati eline alınca şüphesinin geçtiğini söyledi. Memişoğlu, "Çünkü altın hafif olur. Elime aldığımda da bayağı bir hafif, altın gibi. Tv'de çıktı ya bana yaptıkları taktiği onlara da yapmışlar" diyerek polis ekiplerine şikayette bulundu.

YİNE 'AÇIM' YALANI

Bir diğer kurban ise 70 yaşındaki Yaşar Ergün'dü. Hastaneden dönen Ergün'ün önünü kesen şahıs, 4 kardeşim var deyip 700 liraya metal parçasını sattı.

SON ÇAKMAK KURBANI

Çetenin son kurbanı olan Nurettin Çiftçibaşı'da ise külçe altın diye 15 TL'lik çakmağa emekli maaşı olan 2 bin 800 lira para ödedi. Kuyumcuya gittikten sonra gerçeğin farkına varan Çiftçibaşı, Avcılar Asayiş Büro Amirliğine giderek dolandırıcılar hakkında şikayette bulundu.

ŞİKAYET ÜZERİNE HAREKETE GEÇİLDİ

Hem yeni hem de geçtiğimiz günlerde Bahçelievler’de aynı dolandırıcıların kurbanı olan mobilya ustası Mustafa Aşkan'ın şikayeti üzerine harekete geçen polis ekipleri titiz bir çalışma başlattı. Aynı kişilerin İstanbul'un farklı bölgelerinde farklı metotlarla dolandırıcılık faaliyetini gerçekleştirdiğini tespit etti.

4 KİŞİ YAKALANDI

Avcılar Asayiş Büro Amirliği ekipleri, şüpheli 4 kişiyi yakalayarak gözaltına aldı.

Editör: TE Bilisim