">

İstanbul’da yeni vapur hatları açıklandı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), ulaşımda deniz payını artırmak için yeni deniz yolu hatlarını hizmete alıyor. Marmara Denizi, İstanbul Boğazı ve Haliç’e kıyıya paralel 7 yeni hat 1 Kasım itibarıyla yolcularını bekliyor. Yeni seferler öncesi konuyla ilgili değerlendirmelerde bulunan İBB Genel Sekreter Yardımcısı Dr. Buğra Gökçe, Avcılar-Kadıköy arası yolculuk süresinin kara yoluyla 90 dakika olduğunun altını çizen Gökçe, yeni hatlarla birlikte bunun 45 dakikaya düşürüleceğini belirtti.

İBB Genel Sekreter Yardımcısı Dr. Buğra Gökçe'den 'İETT' açıklaması: 'Her  ay 800 milyon TL kamu kaynaklarından sübvanse ediliyor'İBB Genel Sekreter Yardımcısı Dr. Buğra Gökçe

AKTARMA FİYATI YARI YARIYA DÜŞECEK

Günde 39 bin 300 yolcu taşıması beklenen seferlerde aktarma fiyatının yarı yarıya düşürüldüğü müjdesini de veren Gökçe, "Hem çevreci bir ulaşım yapmış hem de zamandan tasarruf etmiş olacaklar" diye konuştu.

Geçtiğimiz ay gerçekleştirilen UKOME toplantısında alınan kararla hizmete giren yeni hatlar şöyle; 

Kadıköy-Kasımpaşa-Fener-Sütlüce-Eyüp
Beşiktaş-Kabataş-Karaköy-Kasımpaşa-Sütlüce-Eyüp
Maltepe-Büyükada-Heybeliada-Burgazada-Kınalıada
Çengelköy-Kabataş
Bostancı-Caddebostan-Moda-Kadıköy-Kabataş
Avcılar-Bakırköy-Kadıköy
Avcılar-Bostancı

SEFER SÜRELERİ

Kadıköy - Kasımpaşa - Fener - Sütlüce – Eyüp arasında hizmet verecek hattının sefer süresi 50 dakika olarak öngörülüyor. Saat başı olacak şekilde, günde 24 sefer yapılması planlanan hatta kışın 400, yazın en az 550 kişi kapasiteli yolcu motoru kullanılacak. Beşiktaş - Kabataş - Karaköy - Kasımpaşa - Sütlüce - Eyüp Hattında ise günlük 12 sefer yapılması planlanıyor. Yolcu motorlarıyla hizmet verilecek bu hattın sefer süresi ise 50 dakika olacak. 

ÜCRET TARİFESİ

1 Kasım’da hizmet vermeye başlayacak deniz hatlarının ücret tarifesi ise şöyle olacak:

Çengelköy – Kabataş Hattı 9,47 TL 
Beşiktaş – Eyüp Hattı 11,50 TL 
Kadıköy – Eyüp Hattı 11,50 TL 
Avcılar – Kadıköy Hattı 28,74 TL 
Avcılar – Bostancı 31,85 TL 
Maltepe – Adalar Hattı 21,90 TL 
Bostancı – Kabataş Hattı 11,50 TL

Editör: TE Bilisim