Türkiye Ayakkabı Sanayicileri Derneği (TASD), ülkemizde 200 milyon çifti replika yani taklit olmak üzere 500 milyon çift ayakkabı üretim kapasitesinin olduğunu açıkladı.

AYAKKABI FİYATLARI CEP YAKIYOR

Yüksek döviz kuru ve artan maliyetler ayakkabı fiyatlarına artış olarak yansıdı. Ayakkabı fiyatlarındaki artış nedeniyle orijinal ürünlere parası yetmeyen vatandaşlar ise piyasayı saran replika yani taklit ürünlere yönelmek zorunda kalıyor.

UCUZ OLDUĞU İÇİN REPLİKA

Ayakkabı fiyatlarının pahalı olduğunu belirten bir vatandaş, ayakkabıya yüksek paralar ödemektense ucuz olduğu için repllika tercih ettiğini söyledi.

Ayakkabı fiyatlarının 1800-2500 lira arasında olduğunu belirten güvenlik görevlisi bir vatandaş ise maaşının 4’te birine denk geldiği bu fiyatlara ayakkabı giyemediğini ifade etti.

“SON ÇIKAN MODELLER 6 BİN LİRA”

Çoğu insan da fiyatlar yüzünden ayakkabının orijinaline değil replikasına yönelirken çakma ürün üreten firmaların orijinal ürünlerin satılmasına engel olduğunu belirten esnaf ise ayakkabı fiyatlarına ilişkin yaptığı açıklamada “En ucuz deri ayakkabı şuan 1000 liradan başlıyor. Markaların fiyatları ise 3 bin liradan başlıyor. Son çıkan modeller 6 bin liradan başlıyor. Artık takip edemiyoruz bile.” dedi.

“KİRA PARASI AYAKKABIYA VERİLMEZ”

Sektörün kanayan bir yarası olduğunu ancak çakma ayakkabı tercih edenlere de hak verdiğini belirten esnaf, açıklamasında “Ben de aynı şekilde replika kullanırdım. Bir kira parası bir ayakkabıya verilmez çünkü” ifadelerini kullandı. 

Editör: TE Bilisim