Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu’da, Sayıştay’da boş bulunan 5 üyelik için seçim yapıldı. Yeni Sayıştay üyeleri, Plan ve Bütçe Komisyonu’nun belirlediği 10 aday arasından gizli oylamayla seçildi. Buna göre, meslek mensupları kontenjanından Erdoğan Durkut, Selim Erdem ve Ramazan Selek, Hazine ve Maliye Bakanlığı meslek mensupları kontenjanından Mahmut Kazan ve diğer adaylar kontenjanından Muhterem İnce, Sayıştay'ın yeni üyeleri oldu.

SON DURAK AYM!

Anayasa Mahkemesi’nin Sayıştay kökenli üyesi Hicabi Dursun 20 Ekim’de emekli olacak. Muhterem İnce’nin Dursun’dan boşalacak AYM Üyeliğine aday olacağı ifade ediliyor. Sayıştay Genel Kurulu’nda, AYM üyeliği için yapılacak yapılacak oylamada; İnce yeterli çoğunluğun oyunu alması halinde Meclis Başkanlığı’na bildirilecek.

Türkiye Büyük Millet Meclisi; Sayıştay tarafından bildirilecek 3 isim arasından birini AYM’nin yeni üyesi olarak belirleyecek. Türkiye Büyük Millet Meclisinde gizli yapılacak seçimde, her boş üyelik için ilk oylamada üye tam sayısının üçte iki ve ikinci oylamada ise üye tam sayısının salt çoğunluğu aranacak. İkinci oylamada salt çoğunluk sağlanamazsa, bu oylamada en çok oy alan iki aday için üçüncü oylama yapılacak; üçüncü oylamada en fazla oy alan aday Anayasa Mahkemesi üyesi seçilmiş olacak. Bu ismin ise aday olması halinde İnce olmasına kesin gözüyle bakılıyor. İnce şayet AYM Üyeliğine seçilirse 12 yıl görev yapacak.

Editör: TE Bilisim