26 Eylül 2019'da merkez üssü Silivri olan deprem hem İstanbul'da hem de çevre illerde hissedilmiş, birçok bina hasar görmüştü. Hasar gören Güngören Abdi İpekçi İlkokulu’nda ise güçlendirme çalışmaları kapsamında, öğrenim gören öğrenciler kilometrelerce uzaklıktaki bir başka okula yerleştirildi. Bununla beraber taşımalı sisteme geçilirken, servislerin yetersiz olmasından kaynaklı öğrenci ve velilerin hayatı kabusa döndü.

OKULA BALIK İSTİFİ GİDİYORLAR

Küçük yaştaki evlatlarını kendi okullarının haricindeki bir yere göndermekten çekinen bir veli; “Karı var kışı var. Gecesi var gündüzü var. İki okul arasında büyük bir mesafe söz konusu. Aklım çocuğumda kalıyor. 2019'dan sonra ilçenin en önemli yerlerinden birinde okul yıkıldı ve bu nüfusa rağmen yenisi yapılmadı. Umarım kısa süre içerisinde çözüme kavuşturulur. Serviste zaten balık istifi gibi gidiyorlar, servisler yetersiz. Aynı zamanda ortaokullar çocuklarımızı istemiyorlar. Akran zorbalığı da söz konusu” dedi.

OKUL YOLU ÇİLE YOLU OLDU

Ailelere göre tek sorun ulaşım değilken, kalabalıktan şikayetçi öğrenciler isyan etti. ''Bir koltukta 3 kişi oturuyoruz. Geçen gün yağmur yağdı ve burada kaldık. Evlere sırılsıklam döndük. Sona kaldığımız zaman serviste bulamıyoruz. Herkes birbirinin üstüne çullanıyor'' dedi.

Abdi İpekçi İlkokulu'nda mevcut öğrencilerin yanı sıra okul hayatına başlayacak çocuklarını kayıt ettirmek isteyen veliler de bir an önce binanın yenilenmesini ve eğitimin devam etmesini bekliyor.

Editör: TE Bilisim