Şok şok şok … flaş… flaş.. flaş… sınıf anneliği kalktı!

Benim güzel ülkemin çok güzel eğitim veren kurumlarında, çocuğumuzu emanet ettiğimiz, onların geleceğinin şekillendiği, sosyalleşmek adına ilk adımlarını atabilecekleri güzel eğitim yuvalarında bir ‘’anneleri’’ olmayacak mı şimdi!

Evet olmayacak! Olmamalıydı da zaten. Okullarda öğretmen olur! Anne olmaz. Neden mi olmaz?

Sınıf annesi diye seçtiğiniz velinin diğer velilerle sorunu olabilir! Sorun yaşadığı velinin çocuğuna onun nasıl bir annelik yapmasını bekliyorsunuz?

Kendi çocuğunu diğer çocuklardan farklı değerlendirebileceği hiç mi aklınıza gelmiyor?

Gönüllüyüm diye sınıf annesi seçilen velinin çocuklara doğru bilgiler verebileceğinden nasıl emin olabilirsiniz?

ogretmen_3

Öğretmenler, öğrencilerin öz denetimini ve başkalarına karşı olan sorumluluğunu geliştirmek için eğitimlerden geçmiş ve öğretmenlik sertifikası uygun görülüp mesleğe adım atmış kişiler. Peki ya sınıf annesi ‘’bir tane çocuğum var o da bu sınıfta’’ demesi çoğu zaman yeterli olabiliyor. Bu iş zaten gönüllülük esasına dayandığı için de ‘’cepten para çıkmayınca‘’ tadından yenmiyor’’ Patron bu işi seviyor!

Peki sınıf anneliği de nereden çıktı? İlkokul çocuklarına yardımcı olmak için ortaya çıkan bir ’’meslek.’’ kalabalık sınıflara öğretmenlere destek olmak için oradalar! Ne kadar güzel. Dikkatinizi çekeyim kalabalık sınıflar!  Çok çocuk yapınca! Sınıflar da kalabalıklaşıyor ister istemez. Ama o kalabalık sınıflara alınacak önlem sınıf anneliği olmamalıydı! Çocuklara kalabalık sınıflarda eğitim vermek yerine öncelikle bu duruma bir çözüm bulunmalıydı!

ogretmen_5

Sözün özü sınıf anneliği, öğretmenlere ‘’ sizin maaşınız az biliyoruz, elimizden gelen bu! Yükünüzü hafifletmek adına gönüllü velilerle size destek oluyoruz’’ demekten öte bir şey değildi! Şimdi sınıf anneliği de rafa kalktığına göre bakalım öğretmenlere güzel maaşlar verip ‘’bu sınıfın annesi de babası da siz olacaksınız’’ mı denilecek! Yoksa ‘’maaşlarda çok artış beklemeyin yükünüzü hafifletecek ‘’muhteşem bir’’ yöntem üzerinde çalışıyoruz ‘’ diyerek eğitim yuvalarında mutsuz öğretmenlerin eksik öğrenciler yetiştirilmesine devam mı edilecek. Bunu da her şeyin ilacı olan zaman gösterecek… Kalın sağlıcakla…