CHP’DE 13 YILI DEVİRDİ, ÖZGÜR ÖZEL’İ DEVİREMEDİ!

CHP’de 38’inci Olağan Kurultay’ı bazı partililere göre ‘’olağan’’ olmaktan çıkmıştı, neden mi? Onlara göre Özgür Özel’in aday olarak Kılıçdaroğlu’nun karşısına çıkması olağan akışa tersti! Kemal Kılıçdaroğlu’na ‘’padişahım çok yaşa’’ diyenler onun bu saltanatı bırakmasını istemiyordu elbette. İlk tur oylamanın ardından zaten Kılıçdaroğlu’ndan çok onların sözü geçti. ‘’Hayır çekilemezsin’’ dediler. Onun çekilmesi demek koltuklarının sallantıda olduğu anlamına mı geliyordu yoksa? Eleştirdikleri iktidar partisi için değişim şart diyenler nedense kendi içlerindeki bu değişim gerekliliğinin farkında değillerdi.  

EVET, HİÇ HOŞ DEĞİL SELVİ HANIM…

Selvi Kılıçdaroğlu’nun Özgür Özel’ e ‘’bağırmanız hiç hoş değil’’ söylemi çocuk azarlamaktan farksızdı. Aslında içinde kopan öfkenin o an dile gelmesiydi o sitem! Yüz ifadesi her şeyi ortaya koyuyordu zaten. Ama yılların siyaset yorgunluğu liderlerden çok eşlerini etkiliyor tabii. Öfke kontrolü en çok bu günlerde gerekli!  Özgür Özel ‘hiç hoş değil’ yaptığın! Ama Kemal Kılıçdaroğlu’nun yeni Genel Başkan Özgür Özel’i ‘’X’’ hesabından tebrik etmesi de hoş değil gibi sanki! Sözün özü CHP Genel Başkanı olarak 13 yılı deviren Kemal Kılıçdaroğlu Özgür Özel’i devirememişti…

YENİ DİLAN VE ENGİN’LER GELİR Mİ?

Herkes filmin sonu diyor, oysaki film daha yeni başlıyor gibi… Özellikle sosyal medya suçluyu ortaya çıkarmak için hiçbir şeye gerek bırakmıyor… Evet, tutuklandılar. Bir zamanlar lüks içinde yaşayan Dilan Polat’ın eski ‘’enerjisi’’ yok artık. Günlük 750 bin lira harcayan birinin cezaevinde haftada sadece bin 500 lira ile yetinecek olması zor olsa gerek! Kardeşi Sıla Doğu’nun Dilan Polat’a ‘’ senin görgüsüzlüğün yüzünden buradayız ‘’ demesi aslında yerinde bir söz gibi… İşte bu yüzden sosyal medya dedim. Sıla Doğu’nun sözünü dikkate alın, o ‘’görgüsüzlüğü’’ siz de yaparsanız sonuç ortada! Hele ki Ticaret Bakanlığı fenomenlerle ilgili yeni bir çalışma başlatmışken… Demedi demeyin!