Kocaeli merkezli 12 ilde yapılan eş zamanlı operasyonla e-ticaret sitelerine koydukları sahte satılık ilanlarda 30 kişiyi 7 milyon TL dolandıran 44 şüpheliden 41'i alınan ifadelerinin ardından adliyeye sevk edildi.
Uluslararası dolandırıcılık çeteleriyle bağlantılı olarak, Forex yatırım dolandırıcılarına yönelik İstanbul'da “Sibergöz-13” operasyonu düzenlendi. 8'i Türk vatandaşı, 65'i yabancı uyruklu olmak üzere toplam 73 şüpheli yakalandı.
Seçil Erzan olayının yankıları devam ederken yaşanan başka bir dolandırıcılık olayı Türkiye’nin gündemine oturdu. Yüksek kazanç vaadiyle iş insanlarını, futbolcuları, savcıları ve polisleri dolandıran bir şüpheli, 100 milyonluk vurgun yaptı.
Antalya merkezli 4 ilde organize dolandırıcılık çetesine eş zamanlı operasyon düzenlendi. Düzenlenen operasyonlar kapsamında belirlenen adreslere baskın yapıldı.
Jandarma ekipleri dolandırıcılara yönelik mücadelesine devam ediyor. Jandarma ekiplerince, Malatya’da şehit yakınlarını dolandırdığı tespit edilen bir şüpheliye yönelik operasyon gerçekleştirildi.
Bursa'da meydana gelen bir dolandırıcılık olayında, kuyumcu A.Ö. önderliğinde toplam 53 kişiden 500 milyon lira değerinde altın toplandığı iddia edildi. A.Ö. ve ona yardım ettiği belirtilen 6 kişi, Emniyet Müdürlüğü'ndeki sorgulamanın ardından adliyeye sevk edildi. Aynı zamanda İstanbul'da yakalanan kuyumcu A.Ö. ile babası S.Ö. ve iş ortağı A.F.Ş.'nin tüm mal varlıklarına el konulduğu ifade edildi.
Sosyal medya fenomeni Kıvanç ve Beril Talu çifti dolandırıcılık suçlamasıyla tutuklandı.
Sosyal medya dolandırıcılığının önüne geçilemediği Türkiye’de bugünün mağduru da Kastamonu’dan. Sosyal medyada gezerken “ünlü bir bankanın düşük vadeli kredi reklamını” görüp tıklayan ve kimlik bilgilerini paylaşan vatandaş 150 bin lira dolandırıldı.
Samsun'da bir hemşire hakkında, aynı hastane çalışanlarını 'çok para kazanma' vaadiyle dolandırdığı iddiasıyla suç duyurusunda bulunuldu.
Hatay’da yaşayan Rus vatandaşı iş insanı Huzeyfe Al İbrahim, ortak iş hayaliyle çıktığı yolda, Şekerbank çalışanına kaptırdığı 13 milyon dolar parasını geri alabilmek için mücadele veriyor.
İstanbul Fatih’te tekstil işçi olarak çalışan Hülya Yıldırım, 20 yıllık iş arkadaşı M.R.B. tarafından kar vaadiyle dolandırıldı. Toplam 30 kişiden aldığı paralarla yaklaşık 6 milyon lira vurgun yapan M.R.B. ise “O iş, bu iş, altın işi hepsi yalan. Gidip birinden alıyordum, satıyordum. Oradan aldığımla başkasının parasını çıkartıyordum. Ailem, çocuklarım, her şeyim gitti. Hiçbir şeyim kalmadı.” dedi.
Konya'da, internet üzerinden villa kiralamak isteyen vatandaşları dolandıran bir şebeke polis ekipleri tarafından takibe alındı. Yapılan çalışmalar ve eş zamanlı operasyonlar sonucunda 15 kişi gözaltına alındı. Polis tarafından tamamlanan işlemlerin ardından şüpheliler sevk edildikleri mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.
4 ilde 4 milyon 919 bin lira ve 1 milyon 454 bin 800 dolar olmak üzere 7 farklı dolandırıcılık olayına karışan İ.B, Yalova’da planlandığı milyonlarca liralık son vurgunu yapamadan suçüstü yakalandı.
İstanbul’da otomobil almak isteyen bir vatandaş, aradığı telefonda kendisini satıcı ve kapora gönderdiği şahsı da bir yakını olarak tanıtan dolandırıcıya bütün parasını kaptırdı. Dolandırıcıların yeni yöntemi olan bu sazan sarmalı olayında İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığına son günlerde benzer onlarca şikayet geldi.
Kadıköy’de bir kamu bankasında çalışan personel yaklaşık 200 kişiyi 100 milyon dolar dolandırdı. Mağdurlar, Anadolu Adliyesi’nde bir araya geldi. Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Avukat Abdullah Bişaroğlu, “Futbolcular kadar ünlü olmayabilirler ama bu insanlar futbolculardan çok daha fazla para kaptırdılar” dedi.
Olmayan ihaleleri birden farklı şirkete satarak şahsi hesabına usulsüz para geçirdiği iddiasıyla tutuklanan Adana Yüreğir İlçesi Eski Kaymakamı Mustafa Kılıç hakkında Adana Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma tamamlandı. 16 farklı dolandırıcılık olayının başrolü olan Kılıç hakkında açılan o davanın detaylarına Ekran Haber'den Dilek Yaman Demir ulaştı.
Sahte dekontla 16 kişiyi dolandırdıkları iddiasıyla üç ayrı şehirde gözaltına alınan 5 şüpheli tutuklandı.
Ponzi soruşturması kapsamında milyonlarca liralık dolandırıcılıkla adı anılan Seçil Erzan’ın Çorlulu kuyumcu Kahraman’ı ikna etmek için yaptığı görüntülü görüşmeler ile Nazlı Can’ın para balyalarıyla verdiği pozlar dosyaya girdi.
Hatay'ın Reyhanlı ilçesinde bir şahıs, evlenmek istediği kadına 102 bin lira ve 50 gram altınını kaptırdıktan sonra dolandırıcılık şikayetiyle polise başvurdu. Arka planda daha büyük bir çetenin olduğu anlaşıldı.
Büyük dolandırıcılık! Trabzon Ortahisar’a bağlı Kahramanmaraş caddesinde bir kuyumcu, Trabzon'da onlarca vatandaşı dolandırıp kaçtı. Dükkanı kapalı görenler baygınlık geçirdi.
Şırnak’ta ‘Adalet Komisyonu Başkanı’ olarak görev yaparken dolandırıcılık suçundan hakkında soruşturma yürütüldüğü ortaya çıkan hakim Ş.Ü. İddiaların yer aldığı habere erişim engeli kararı aldırdı. Söz konusu erişim engeli kararında hakimin, “Kişilik haklarının ihlal edildiği” öne sürüldü. Ş.Ü. Hakkındaki gündeme oturan soruşturmayı Ekran Haber kamuoyuna duyurmuştu.
Kamuoyunda "yüksek karlı gizli fon" adıyla bilinen 2'si tutuklu 7 sanığın yargılandığı dolandırıcılık davasında sanık Seçil Erzan'ın, iş adamı Mert Zeydanlı ve İnci Ç. ile yaptığı konuşmalar dava dosyasına girdi. Seçil Erzan’ın, iş adamı Mert Zeydanlı’yı Denizbank görevlisi gibi tanıtarak İnci Ç. konuşturduğu ortaya çıktı.
Ünlü futbolcuları fon geliri vaadi ile dolandırdığı gerekçesi ile tutuklanan Denizbank’ın eski banka müdürü Seçil Erzan’ın "Korkuyorum, kesinlikle ismini veremem" dediği kişi olduğu öne sürülen Cüneyt Demir, hakkındaki iddiaları yalanladı.
Son dönemde ortaya çıkan yeni dolandırıcılık yöntemlerinden biri pes dedirtti. Ünlü restoranların internet sitelerini kopyalayan dolandırıcıların, müşterilerden rezervasyon için kapora ücreti aldığı ortaya çıktı. Dolandırıcıların son hedefi ise ünlü şef Arda Türkmen oldu.
DenizBank, kamuoyunda "yüksek karlı gizli fon" adıyla bilinen dolandırıcılık davasına ilişkin, dün bazı basın yayın kuruluşlarında yayınlanan kamera kayıtlarına yönelik açıklama yaptı.
Futbol dünyası milyonlarca dolarlık vurgunun mağduru olurken, sadece futbolcular değil dolandırılanlar arasında Seçil Erzan'ın aile yakınları ve komşuları da olduğu öğrenildi. Erzan'a binlerce lira kaptıran komşuları, her şeyini kaybetti.
Futbolcuları dolandıran banka müdürü Seçil Erzan’a bir iş adamının da milyonlarca doları kaptırdığı ortaya çıktı. Seçil Ercan’ın Fatih Terim’in adını kullanarak güven sağladıktan sonra yüksek kar vaadiyle iş adamından milyonlarca dolar aldığı ve kayıplara karıştığı öğrenildi. Ercan’a ulaşamayınca dolandırıldığını anlayan iş adamı ise soluğu savcılıkta aldı. İddianamelere ulaşan Ekran Haber ise saadet zincirindeki oyunu gözler önüne serdi.
Türkiye'nin gündemine oturan futbol dünyasını da kapsayan dolandırıcılık olayının faili Seçil Erzan'ın gerçekleştirdiği vurguna dair yeni detaylar, gün geçtikçe daha da netleşiyor. Erzan'ın mağdurlarından İnci Çeviker ile yaptığı telefon görüşmesi kayıtları ortaya çıktı.
Kayseri'de 'internet bankacılığı üzerinden yüksek kar vaadiyle' 18 kişi dolandırıldı. Yaklaşık 14 milyon TL'lik vurgunun yaşandığı olayla ilgili yakalanan şüpheli, adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, bilişim sistemlerini kullanarak nitelikli dolandırıcılık suçuna yönelik İstanbul merkezli 8 ilde ve Kastamonu merkezli 2 ilde düzenlenen Sibergöz-8 operasyonlarında, 25 şüphelinin yakalandığını bildirdi
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanımını kabul etmiş sayılıyorsunuz.