Seçim maratonu tam gaz sürerken Ekrem İmamoğlu yalnız savaşçı olarak karşısında Cumhur İttifakı, İyi Parti ve diğer irili ufaklı partiler ile can hıraş mücadele ediyor.

Mücadelesinde kararlılıkla ilerlerken karşı ittifak ve ak parti Reisin de sahaya inmesiyle hata üstüne hata yapıyor. Sayın Cumhurbaşkanımızın sabah halka oy vermezseniz hizmet gelmez, öğleden sonra kimse halkın oyunu rehin alamaz diyerek dalgalı denizlerde sörf yapmaya çalışan acemiler gibi davranmaktadır.

Normalde Ak Parti ve Cumhur ittifakının kolay şekilde kazanacağı İstanbul seçimi emeklilerin zor hayat şartları ve büyükşehirlerdeki geniş halk kitlelerinin satın alma gücünün düşmesiyle seçim propaganda süreci iktidar için kabusa dönmüş durumda.

Cumhur ittifakı yetkileri ve adayı Murat Kurum adeta Ekrem Başkana gollük pas atmakta, demokrasilerin esas ve ana paydaşı tehdit edip, halka gerçekleştiremeyecekleri vaatleri art arda sıralamaktadır. Halkların hafızası olmaz doğrudur ama her gün yaşanılan fakirlik hakikati halkın geniş kesimlerini muhaliflikte diri tutmaktadır.

Seçimlerin 4 sene civarı bir daha gerçekleşmeyecek olması nedeniyle son kez iktidara mesaj vermek ve İstanbul rantının, nimetlerinin dar azgın azınlığın, ve belli tarikat ve iş adamı gruplarının tekelinde olmasını istemeyen İstanbulluların varlığı sebeplerinden ötürü daha önce iki kez seçtikleri Ekrem İmamoğlu’nu yine hissedilir oranda bir farkla seçecekler gibi görünmektedir.

Ekrem İmamoğlu muhalefetin en popüler ismi ve yıldız sembolüdür. Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde aday olsa muhtemelen seçilecekti. Kemal Kılıçdaroğlu’nun bencilliği bu sonucu engelledi. Anlaşılan 2024 yerel seçiminde İmamoğlu açık farkla bir kez daha seçilip 2028 yılında Cumhurbaşkanı olarak uzun süre ülkeyi yönetecek; eğer ömrü yeterse. Ömrü uzun bahtı açık olsun demek düşer. Hoşça bakın zatınıza.

Son söz: Okuduğunu anlamayanlar parti kursalardı, açık ara iktidar olurlardı.

Not 1: KASAP SUCUĞU 400 TL.

MARKET SUCUĞU 1000 TL.

Demek ki, KASAP olmak lazımmış.

Vaktinde hakir görülen, beğenilmeyen meslekler, nasıl da kıymete bindi bakın?

Not 2: Anladığım kadarıyla, TCMB'nin, enflasyon üstünde FAİZ vermek gibi bir derdi yokmuş.

DÖVİZ hesapları çözülsün, yeterliymiş.

%40-45'e de millet DÖVİZİNİ veriyor ve VADELİ MEVDUAT açıyor.

Daha doğrusu, SANAL DÖVİZİNİ diyelim. Gerçekte yoktu onlar zaten.

Not 3: Emekli maaşları neden çok düşük sorusu yanlış bir soru. Emekli maaşları bu kadar düşük olduğu halde insanlar neden 45-50 yaşında emekli olmayı tercih ediyor? Doğru soru bu..

Not 4: Sığır sayısı %2,6 azalarak 16 milyona düştü. Manda sayısı %5,9 azalarak 161 bine geriledi.

Koyun sayısı %5,9  azalarak 42 milyona düştü. Keçi sayısı ise %11 azalarak 10 milyon oldu. 

Hepsini toplayın. Ülkedeki hayvan sayısı insan sayısından daha az..