Brent Petrol %1 yükselince; benzine, motorine haftasonu zam yapılabiliyor.

Brent Petrol %10 düşünce; benzine, motorine haftasonu olduğu için indirim yapılamıyor.

Koca ülke 3-5 zengin ağababasına, oligopol olmuş tekellere, örtülü anlaşma yapıp damacana sudan temel gıda maddelerine her gün durmadan zam yapan 3/5 harfli market tekellerine teslim olmuş durumda. Esnaf deyip arada battık deyip kendini acındıranlar da hepimiz zam manyağı yapıldığı için fiyat algısı kaybolunca yakaladığı gibi onlar da yapıştırıyor. Bir esnaf lokantasında bile 3 kişi kuru pilav yesen 300 ver yeter abi diyor.

Bu arada çiftçiler üzerinden dramatize edilen bir mağduriyet algısı var. Bu doğru değil. Herkes o eski güzel günleri istiyor. Çiftçiler dahil. Çiftçiler genel olarak üreticiler bu süreçten karlı çıktılar. Ağlamaları inandırıcı değil. Ben sütü Ocak ayında 5 TL ye alırken şu an 20 TL ye alıyorum. Çiftçiden süt toptan Ocak ayında 3 TL ye alınırken şu an 7,50 TL ye alınıyor devlet desteğiyle. Eğer onlar ağlıyorsa sabit gelirliler ne yapsın!

Ayrıca köylerde yapılan düğünlere baktığımda hiç fakirlik ya da yoksulluk görmüyorum. Hala düğünlerde deli gibi para harcanıyor. Borçlanarak demesin kimse. Arabalarını değiştiren sınıflara baktığımda gördüğüm: Esnaf, çiftçi, oto sanayici, otelci, ne üretirse üretsin üreticiler, lokantacılar, ihracatçılar. En çok ağlayan da bunlar. Bir ağlamayan ihracatçılar.

Bence üreticilerin girdileri çok yüksek demesin kimse. Bunlar hala pavyon masasında 3 avrat çağırmak istiyor. CHP de çanak tutuyor. O zaman sabit gelirli şehirde yaşayan ne yapsın. En düşük ev kirası olmuş 4000 TL.

Dün İzmir belediyesi 5 bin işçiye %40 zam yaptı ek. Kimin parasını kime veriyorsun. Hani zam dönemi olsa eyvallah. Sonra belediyeler batık deyip ağlıyorlar. Bu kadar işsiz varken çalışanlara durmadan zam yapmak çalışan kesim lehine haksız avantaj yaratır. 

Ak partinin hükümetin günahı büyük. O kadar kötü yönettiler ki, muhtemelen Kemal bey Cumhurbaşkanı olacak ve ülkenin anasını tam ağlatacak; eğer hala ağlatacak bir şeyi kaldıysa.

Babalar günü üzerine:

Babalar gününü kutlar, İyiliği, dürüstlüğü, erdemli olmayı öğreten tüm babaların ellerinden öperim. Haziran ayının üçüncü pazarı kutlanan bu günde babalara bir fıkra anlatarak yazıyı bitirmek isterim.

FIKRA:

MIAMI'DE YAŞAYAN KÜBALI MAFYA BABASI ÖLÜM DÖŞEĞİNDEDİR VE SON ARZUSUNUN KÜBA BAYRAĞINI ÖPMEK OLDUĞUNU SÖYLER. AMERİKA'DA KÜBA BAYRAĞI NE GEZSİN BULAMAZLAR TABİİ.  ÇOCUKLARINDAN BİRİSİNİN AKLINA GELİR, İŞLETTİKLERİ BİR GECE KULÜBÜNDE ÇALIŞAN KIZLARDAN BİRİSİNİN KALÇASINDA KÜBA BAYRAĞI DÖVMESİ VARDIR, HEMEN KIZI ALIP GETİRİRLER BABA'NIN YANINA.
BABA KÜBA BAYRAĞINI ÖPER DE ÖPER KIZI BİR TÜRLÜ KIZI BIRAKMAZ AİLE HUZURSUZLANIR "BABA YETER ARTIK" DEMEYE BAŞLARLAR.

BABA SİNİRLENEREK DER Kİ KARIŞMAYIN :

DÖNSÜN FİDEL'İ DE ÖPECEM…

Babalar günü için babalara böyle bir hediye iyi gider değil mi? En azından eşi ebedi dünyaya intikal etmiş yalnız babalara böylesi kıyakları yapması lazım evlatların. 

Hoşçabakın zatınıza.

Not 1: Sonbaharda küresel piyasalarda çalkantı artacak. 2022 in son çeyreğini ve 2023’ün ilk yarısını yaşamamış olmayı dileyeceksiniz. Önerim, Her şeyden uzak durun. Sevdiklerinizle bol bol vakit geçirin.

Not 2: Zamanın büyük çoğunluğunda yalnız olmanın sağlıklı olduğunu düşünüyorum. Birileriyle beraber olmak, en iyileriyle bile olsa, kısa bir süre sonra yorucu ve tüketici bir hal alır. Yalnız olmayı seviyorum. Yalnızlıktan daha arkadaş canlısı bir arkadaş görmedim.

Not 3: Hiçbir işe yaramaz hükümetimiz var, iktidarda kalmak için her türlü dalavereyi çevirmeyi kendilerinde hak görüyorlar.

Ödüllerim, Thomas Bernhard

Not 4: "İnsan insanlarla sadece kirlenir."

Kireç Ocağı, Thomas Bernhard

 Not 5: "Halkın zengin ya da özgür olması kralın aleyhinedir. Çünkü zengin ve özgür olanların, zorbalığa ve haksızlığa tahammülü olmaz."

Utopia, Thomas More

Not 6: Kanunları yazanın aklı o kadar hatasız, o kadar kesin midir ki buyruğunu dinlemeyen kılıcı hak etsin?

Utopia, Thomas More

Not 7: Halkın yoksulluğu kralın varlığını korur.
Yoksulluk ve açlık yürekleri çökertir, ruhları körletir, insanları acı çekmeye, köle olarak yaşamaya alıştırır: Öylesine ezer ki onları, boyunduruklarını sarsmaya güçleri kalmaz.

Utopia, Thomas More

Not 8: Güven ruh gibidir, terkettiği bedene asla geri dönmez. Hep dediğim gibi: Gidenin döndüğü nerede görülmüş! Dönmüşse eğer ölüm vakti gelmiştir, toprak çekiyordur.

Not 9: Sonuçların yüzde 80’i sebeplerin yüzde 20’sinden kaynaklanır. (misal cironuzun yüzde 80’i müşterilerinizin yüzde 20’sinden gelir). 

80-20 kuralını göz önünde bulundurarak başta zamanınız olmak üzere kaynaklarınızı etkin kullanın hem millet olarak hem devlet olarak hem birey olarak.

Not 10: Fâriğ olmam eylesen yüz bin cefâ sevdim seni
Böyle yazmış alnıma kilk-i kazâ sevdim seni
Ben bu sözden dönmezem devr eyledikçe nüh felek
Şâhid olsun aşkıma arz u semâ sevdim seni
Bend-i peyvend-i dilim ebrû-yı gaddârındadır
Rişte-i cem’iyyetim zülf-i siyeh-kârındadır
Hastayım ümmîd-i sıhhat çeşm-i bîmârındadır
Bir devâsız derde oldum mübtelâ sevdim seni.. Şeyh Galip 

Not 11: El bakışırken, don yakışırken giyeceksin..

Not 12:  Hasan dağı arpalıktır,
Eğer saban yürürse

Her derede bir değirmen,
Eğer suyu gelirse

Her köylüden bir tavuk,
Eğer köylü verirse

Güzel gidiş bu gidiş, 
Eğer sonu gelirse

Not 12: Çiftçi kürsüde derdini anlatıyor, yardım istiyor. Bakanlık çiftçiye “Derdiniz yok, yalan söylüyorsunuz.” diyor. Nasıl kibirli, nasıl üstencil bir dil! Sizin yatacak yeriniz yok. Çiftçinin tokadını yiyeceksiniz! En kısa zamanda görüşmek üzere Tarım Bakanlığı, hazırlığınızı yapın… Kemal Kılıçdaroğlu/ CHP Lideri/ 2023 Cumhurbaşkanı Adayı

Not 13: Rahmetli Yaşar Nuri Öztürk ne demişti?

"Atatürk'e saldırmak; daha kaliteli bir dindar olduğunuz değil, daha kaliteli bir şerefsiz olduğunuz anlamına gelir."

Not 14: İnsan bu dünyada yaşarken bir çok ders çıkarıyor yaşadıklarından. Fakat ne yaparsa yapsın ne kadar ders çıkarırsa çıkarırsın ders çıkarmak bazı hataları telafi etmiyor, geri dönülmez şekilde o sonuçlarla yaşamak zorunda kalıyor insan. Belki de hayatta alınan en acı verici bedel yalnız yaşamak oluyor neticede. Hayalleri kursağında kalarak yaşamaya devam etmek en büyük mahkumiyeti oluyor. Yalnızlık acı çekmekten daha kadim.

Not 15: Bence kiracılık nedir? bunu sorgulamalıyız. Barınma en temel yaşam hakkıdır.İnsanlar neden barınmaya muhtaç bu ülkede? En temel yaşam hakkını kazanç kapısına çevirmek,insanların muhtaçlıklarını fırsat bilmek ahlaki ve meşrumudur?
Barınma muhtaçlığını kazanca çevirmek şerefsizlik!